Pagina 1 van 1

Johnny - bak met geblindeerde ruiten...

BerichtGeplaatst: 22 apr 2007, 18:01
door Lady Niva
Met mijn 2 linkerhanden (gelukkig nog hulp gekregen van 2 rechterhanden)... :D
Het lijkt misschien niet spectaculair voor jullie knutselaars... MAAR... Ik heb mijn achterruiten geblindeerd, allee ik heb er een folieke opgeplakt... 't Lijkt nu net nen Johnny-bak 8) 8) 8)
De reden voor de ingreep is eigenlijk dat niet alles dat in mijn koffer ligt zichtbaar is, en dan bedoel ik vooral mijn bagage voor de reis.

Afbeelding
Dit ligt niet aan de metselaar van het huis in kwestie, ook niet aan mijn (on)handigheid... (ik vind het gewoon een leuke foto)

Afbeelding

Afbeelding

BerichtGeplaatst: 22 apr 2007, 19:48
door brambo
leuk leuk, ik wil da ook. is dat makkelijk zelf te doen? veel werk? duur??

BerichtGeplaatst: 22 apr 2007, 22:08
door Spoetnik 17
Ik had zo nen witten :cry:

BerichtGeplaatst: 23 apr 2007, 16:51
door Walby
brambo schreef:leuk leuk, ik wil da ook. is dat makkelijk zelf te doen? veel werk? duur??


Da tinten van de zij ruiten is een makkie. Kan je in 1 stuk doen.
De achter ruit, staat bol, en hangt van de folie af, het kan zijn dat je die in 2 stukken met doen, maat da gaat nog.

Het moeilijke is de ruiten er terug in kijgen, als je rubbers versleten zijn is da minder.

Ik dacht dat ik mijn folie 5 euro betaald had (ik had toen 2 rollen nodig, dus 10 euro) ik weet niet meer waar.

BerichtGeplaatst: 23 apr 2007, 17:31
door Lady Niva
Is idd het makkelijkste als je de ruiten eruit haalt... Maar met de rubbers die rond de mijne zaten was dat niet te riskeren. Dus we hebben de folie geplakt zonder de ruiten eruit te halen.
Op zich viel het nog mee... Vooral ervoor zorgen dat de ruit en de folie zoals wij zeggen "zeiknat" zijn :wink:. En verder zou ik je aanraden dat ergens binnen in een garage ofzo te doen want zo op de inrit waar af en toe een "zacht" briesje waait is 't wel vreed ambetant.
De handleiding eens goed doorlezen, zorgen dat je alles bij de hand hebt en 't zal je wel lukken :D

BTW: mijn achterruit is uit 1 stuk gedaan, 't was wel de ambetantste om te doen omdat het de grootste is en door die draadjes van de achterruitverwarming...

BerichtGeplaatst: 23 apr 2007, 23:33
door Buster
das goed zelf te doen, heb alles gedaan met 1 rolleke van 15euro. Achterruit heb ik de eerste dag geplakt en tweede dag nog zitten na wrijven voor de kreuken eruit te krijgen, gaat ook goed in één keer. Maar je ruiten moet nat zijn niet te nat, met nat bedoel ik dat de folie een beetje plakt maar toch nog kan schuiven. Je merkt het wel als je er mee bezig bent.

BerichtGeplaatst: 25 apr 2007, 07:20
door steel
een haardroger gebruiken voor bolle ruiten.

BerichtGeplaatst: 25 apr 2007, 12:50
door Buster
In macro kost rolleke 7euro heb ik gisteren gezien, haardroger gaat ook maar verfstripper gaat ietsjes beter en een bankkaart gebruiken voor uit te wrijven die heeft geen scherpe kanten zodat je geen krassen kan maken.

BerichtGeplaatst: 25 apr 2007, 16:28
door cake
idd zorgen dat de folie goed nat is bij het aanwrijven (ook de kant waarop je wrijft moet je goed nat maken, eventueel herhalen als nog niet alle lucht en water ertussenuit is, dan wrijft het beter)

zijruiten => vlak, dus eenvoudig te doen
achterruit => staat slechts in 1 richting bol waardoor dit ook goed te doen is (dit is moeilijker wanneer de ruit in 2 richtingen bol staat => haardroger gebruiken)


=> resultaat:

Afbeelding

BerichtGeplaatst: 25 apr 2007, 16:33
door Lady Niva
Ondertussen wel een ferm nadeel (voor mij toch) ontdekt aan die geblindeerde achterruiten... :?
Als't donker is ziede der gene steek door, dus ook niet in mijne achteruitkijkspiegel... en sinds ik meer dan 120 km per uur kan, ga'k regelmatig wel eens van 't rechterrijvak af en gebruik ik die spiegel wel geregeld...
OK, toegegeven 't ligt niet enkel aan de ruit maar ook aan mijn verminderd nacht/dieptezicht maar dat effect is nu wel heel erg versterkt... 'k Zal dus maar goed opletten en eraan proberen te wennen...

BerichtGeplaatst: 26 apr 2007, 07:00
door steel
neem zeker en vast geen te donkere tint :roll:

BerichtGeplaatst: 26 apr 2007, 11:38
door Walby
Lady Niva schreef:OK, toegegeven 't ligt niet enkel aan de ruit maar ook aan mijn verminderd nacht/dieptezicht maar dat effect is nu wel heel erg versterkt...


idem hier, op de autostrade of gewone baan valt de achter ruit nog iets of wa mee, omdat je de koplampen van de auto achter je nog kan zien, bij het gewoon rijden. Maar bij inhaal maneuvers zie ik ook niets door de zij ruiten als ik mijn dode hoek controleer.

Maar snachts achteruit stoten of op nacht ritten op terrein, doe ik mijn koffer deksel open als ik achteruit moet rijden :roll: