Pagina 1 van 1

Thermostatische kachelkraan

BerichtGeplaatst: 06 dec 2009, 17:07
door Marco
Omdat de orginele kachelkraan weigert geheel af te sluiten, zitten we altijd te smelten in de auto, die kachel blijft warmte geven.
Oplossing: thermostatische kachelkraan(met externe voeler) gemonteerd in de kachelslang bij de motor. Dit soort kachelkranen regelen normaal een radiator voor de centrale verwarming. De externe voeler (2 meter lang) kun je via een van de bestaande doorvoerrubbers de auto in halen en onder het dashboard monteren.
Resultaat: je zet de thermostaatkraan onder de motorkap op stand 3 en de verwarming wordt afgeregeld op 20 graden. IDEAAL!! Je kunt met de orginele kachelbediening wel nog instellen hoe heet de verwarmingslucht is (lees: hoeveel water er door de kachel stroomt).
Kosten: ongeveer euro 45,- en 2 uurtjes creatief met kachelslang.

Re: Thermostatische kachelkraan

BerichtGeplaatst: 06 dec 2009, 18:20
door Skelter
:blij: goed bezig

Ik had dat toevallig een paar weken terug bedacht, maar dan een thermostatische knop ipv het originele kraantje, in de wagen dus. Hoe ziet zo'n externe voeler er uit? (google vindt 'm niet)

Re: Thermostatische kachelkraan

BerichtGeplaatst: 06 dec 2009, 22:58
door satri
Laat het eens zien met een foto erbij

Re: Thermostatische kachelkraan

BerichtGeplaatst: 13 dec 2009, 21:30
door niva-man
Wel opletten met het originele kraantje, want dit systeem regelt prima de temperatuur binnen maar houd het lekken niet tegen als het kraantje stuk gaat

Re: Thermostatische kachelkraan

BerichtGeplaatst: 14 dec 2009, 18:57
door Marco
Even een update-tje: foto komt eraan.

Na een tijdje rondgereden te hebben met deze thermostatische kachelkraan, ben ik er best tevreden over. Het enige minpuntje is dat de thermostaat wat traag is. Dat betekend dat íe langer verwarmt dan dat echt nodig is en ook een beetje aan de late kant weer inschakelt.
Ik ga nog een beetje experimenteren met de plaats van de externe voeler. Waarschijnlijk ook 'ns zonder het plastic huisje wat er omheen hoort (in de hoop dat de voeler makkelijker de omgevingstemperatuur volgt).

Niva-Man heeft gelijk, zoals ik 'm heb aangesloten is het geen oplossing voor een lekkende kachelkraan. Als je 'm daarvoor wilt gebruiken zal je 'm echt in plaats van die kraan moeten plaatsen.

Re: Thermostatische kachelkraan

BerichtGeplaatst: 14 dec 2009, 21:07
door satri
Je hebt kans (nl ben een verwarmings monteur) dat als je de voeler onder het dashboard plaatst dat als daar de warmte blijft hangen de voeler er niet op reageert zodat dan de thermostaat kop dan niet verder open gaat misschien als je de voeler gewoon op de bodem v/d auto,of achter de raam legt dat ie dan meer in een "open" ruimte ligt dat ie dan beter werkt,probeer het eens suc6.