Pagina 1 van 1

Aandrijfas rechtsvoor

BerichtGeplaatst: 14 aug 2016, 19:25
door BartVoermans
Als ik voor de aandrijfassen wil demonteren dan schroef ik meestal de lager behuizing eraf aan de diff kant. Links is dat gemakkelijk maar rechts niet. Is het eigenlijk wel nodig? Of moet ik ze er eigenlijk zo uit kunnen trekken? Rechts zit n.m. Ook de bout voor het diff steun wat dan los moet.

Thanks

Re: Aandrijfas rechtsvoor

BerichtGeplaatst: 15 aug 2016, 10:21
door Walby
die steun moet er mee af.

Ik heb een stalen voor diff steken, die zit op een andere manier vast (aan de voor brug en aan de stabi) dan heb je hier gaan last meer van.

Re: Aandrijfas rechtsvoor

BerichtGeplaatst: 15 aug 2016, 13:25
door retro2002
Stoefer ;-)

Re: Aandrijfas rechtsvoor

BerichtGeplaatst: 15 aug 2016, 14:14
door BartVoermans
Thanks, nu weet ik het zeker. Niet dat ik alle moeite heb gedaan straks en er een makkelijer trucje is hahahah.
:bedankt:

Gelukkig heeft mijn Monopoint 22-splines assen en kan ik de assen van de NoordkaapNiva overzetten (eerst netjes maken natuurlijk).

Re: Aandrijfas rechtsvoor

BerichtGeplaatst: 15 aug 2016, 18:48
door Ram
Spanring van de stofhoes aan diffzijde losmaken, hoes wat naar achteren, de circlip uit de homokineet halen, en hij schuift uit elkaar. Duid aan hoe je er hem uitgeschoven hebt. Diffzijde schoonmaken is natuurlijk lastiger aangezien je dat nu onder de wagen moet doen.

Re: Aandrijfas rechtsvoor

BerichtGeplaatst: 16 aug 2016, 07:53
door BartVoermans
Aan die optie zat ik ook te denken :D en ik den k dat ik dat ook ga doen, minder kans om de pakking te beschadigen en die binnen ring is erg gemakkelijk los te wippen. De as is verder goed en wil alleen maar even nieuwe hoezen erop en vers vet.