Pagina 1 van 1

Mijn zesde Niva

BerichtGeplaatst: 29 jan 2021, 14:15
door Skelter
Ik was lang geleden actief op dit forum (zoals iedereen blijkbaar, er gebeurt niet zo veel meer hier jammer genoeg) en heb onlangs mijn zesde Niva gekocht. De eerste keer een 1.7i met LPG, de vorige waren allemaal 1600.

Hij is afgekeurd op een lange lijst met kleine dingen, maar ook op CO en lambda waarden. De uitlaat klinkt lek, misschien is dat het. Toerental is onregelmatig en te hoog (+-1500). Ik ga er binnekort aan beginnen, gelukkig bestaat het forum nog en staat alles er nog op!

Afbeelding

Re: Mijn zesde Niva

BerichtGeplaatst: 31 jan 2021, 20:46
door Niva-sport
Welkom ondanks de stilte!

Re: Mijn zesde Niva

BerichtGeplaatst: 10 jul 2021, 22:17
door Crispijn
Welkom!
Hoe is de keuring gelopen? Multi's zijn zeer gevoelig voor lekkende uitlaten dus dat kan hoogstwaarschijnlijk de CO en Lambda verklaart hebben?

Re: Mijn zesde Niva

BerichtGeplaatst: 23 jul 2021, 08:45
door Skelter
Ik heb hem nog steeds niet laten keuren! Hopelijk in september weer tijd om ernaar te kijken. Ik woon ergens afgelegen, dus ik ga er wel regelmatig een rondje meer rijden gelukkig :)

Ik heb een paar sensoren vervangen en de uitlaat gerepareerd (nieuw flexibel stuk), maar hij draait nog onregelmatig en te rijk. De twee lambda sensoren zijn vervangen, maar misschien heb ik niet de goede. Volgens sommige sites zijn die sensoren hetzelfde en volgens sommige niet, ik heb twee dezelfde genomen.

Re: Mijn zesde Niva

BerichtGeplaatst: 31 aug 2021, 10:07
door Buster
Heb je de mogelijkheid om de benzine rail druk te meten?
Ik denk richting brandstofpomp of benzine druk regelaar.

Re: Mijn zesde Niva

BerichtGeplaatst: 14 sep 2021, 09:01
door Skelter
Bedankt Buster!
Op LPG doet hij het ook, dus dan zit het ergens anders denk ik? Op LPG lijkt hij niet te rijk te draaien maar nog wel onregelmatig, toerental tussen 820 en 920.

De olievuldop lekt een beetje (geen druppels, maar kleppendeksel wordt vettig). Ik heb hem al vervangen maar het blijft, dus misschien kleppendeksel vervangen?