Pagina 1 van 1

versnellen/inhouden diesel

BerichtGeplaatst: 23 maart 2017, 07:08
door Islander
sinds kort heb ik het volgende probleem. de niva versnelt bij >2000 toeren uit zichzelf. dus zonder dat ik meer gas geef bij toeren boven 2000. vervolgens zakt ie weer in. Stationair geen issues (mooi rustig) en starten ook prima (afgezien van dat vervelende gieren van de snaar/spanrol, met name bij heel nat weer, maar dat komt in een andere topic). Ik heb het brandstoffilter vervangen, maar geen verbetering gemerkt. Het luchtfilter staat voor komend weekend op de planning als ik deze ontvang. Ik vermoed echter dat het euvel bij de brandstofpomp ligt. Iemand hier idee├źn over en evt een oplossing? Ter aanvulling, begin dit jaar de niva een keer uitgeleend en die persoon heeft toen per abuis benzine getankt :ffdenken:

Re: versnellen/inhouden diesel

BerichtGeplaatst: 23 maart 2017, 07:16
door ladanivabelgium
mogelijk zit het probleem daarin. De brandstofpomp wordt gesmeerd door de dieselolie en benzine is veel te schraal. Het is een stukje precisietechniek en is heel gauw zeer gedaan. Is het een Bosch of een Lucas?

Re: versnellen/inhouden diesel

BerichtGeplaatst: 23 maart 2017, 11:35
door Islander
Het is een lucas Jan. Ik probeer later vandaag te kijken of ik het type plaatje kan vinden. Vreesde idd dat die schraalheid wellicht effect heeft gehad. Is dit middels een revisie setje op te lossen, of is een nieuwe (gebruikte) vervanger benodigd?

Re: versnellen/inhouden diesel

BerichtGeplaatst: 24 maart 2017, 07:10
door ladanivabelgium
revisie zal denk ik erg duur zijn. Beter zoek je een vervangpomp. Mogelijk heb ik nog eentje

Re: versnellen/inhouden diesel

BerichtGeplaatst: 24 maart 2017, 10:10
door Islander
Jan, ik houd mij aanbevolen mocht je er een hebben liggen.

Re: versnellen/inhouden diesel

BerichtGeplaatst: 25 maart 2017, 22:08
door ladanivabelgium
Ik kijk morgen even

Re: versnellen/inhouden diesel

BerichtGeplaatst: 27 maart 2017, 08:34
door Islander
Aanvullend op mijn brandstof/toerental probleem; afgelopen weekend geconstateerd dat dat als ik de niva parkeer op een helling met de neus hoger, hij daarna niet meer start. Hij lijkt dan geen brandstof of onvoldoende brandstof aan te zuigen. Pompen met het balgje onder de motorkap tijdens het starten krijgt m vervolgens weer aan de praat. Ik heb dit vorig jaar ook al eens ondervonden met een bijna lege tank en de niva ook op een helling geparkeerd met de neus omhoog. Zou dit puur de pomp als oorzaak kunnen zijn of speelt er wellicht iets meer? Alle ideeen zijn welkom

Re: versnellen/inhouden diesel

BerichtGeplaatst: 27 maart 2017, 13:19
door INZELL
Terugslagklep in brandstoffilterhuis kapot.
Je kan er iets universeel tussen steken, staat ergens opt forum ook. Ofwel een top-occasie filterhuis zien te bemachtigen.

Re: versnellen/inhouden diesel

BerichtGeplaatst: 27 maart 2017, 17:52
door Islander
Dat klinkt als een hele goede verklaring! Mijn gedachten waren al die kant uitgegaan, maar weer terzijde want kon niet bedenken dat er ergens een terugslagklep zou moeten zitten die stuk kon gaan. Is reparatie hiervan niet mogelijk? Of mogelijk schoonmaken? Enig idee hoe deze klep werkt/een geopend fiterhuis gezien? Ik ga iig zo'n klepje kopen en eens kijken of dat het brandstofverhaal oplost. houd jullie op de hoogte!

Re: versnellen/inhouden diesel

BerichtGeplaatst: 08 apr 2017, 20:04
door Islander
Terugslagklep ontvangen en geinstalleerd. Hierna startte hij in een keer, dus klepje werkt goed. Nog paar keer proberen na de auto met de neus omhoog te hebben geparkeerd. Laatste dagen hield de auto geen enkele keer in tijdens het rijden, maar na het installeren van de terugslagklep merkte ik het heel lichtjes weer. Opmerlelijk dat het eerst uit zichzelf is verdwenen en nu weer terug lijkt te zijn. Ik kijk het nog een paar dagen aan. Dank voor de terugslagklep tip!