Merk LPG installatie

Vragen over carburator en injectie kan je hier kwijt

Moderator: pietsky

Merk LPG installatie

Berichtdoor NielsR » 15 feb 2012, 08:47

Hoi,

Wij hebben een Lada Niva 1.7i van maart 2010 (Lada 2121 40/UZDA volgens roze kaart).

Sinds het begin deed de LPG installatie (standaard geïnstalleerd door Lada France) al eens vreemd door niet automatisch over te schakelen op LPG. Als je dan handmatig het knopje even op benzine en dan weer op LPG zette dan lukte dat wel.

Sinds enkele weken gebeurt het dat tijdens het rijden de installatie van LPG naar gas springt en niet meer terug op gas wil. De overgang gaat altijd gepaard met een stevige snok (even geen brandstof?) en kan op de autostrade best schrikken zijn. De enige remedie is om de auto helemaal stil te leggen en lang genoeg te wachten voor je deze terug start. De auto start dan op benzine, schakelt automatisch over op LPG en zal na een onbepaalde tijd weer op benzine springen.

Gezien de garagist waar we de Lada nieuw hebben gekocht zelf geen LPG kan onderhouden zitten we een beetje in de penarie. Hij verwijst ons door naar Van Meenen in Eeklo, maar dit is a) veel te ver en b) heb ik minder leuke ervaringen mee uit het verleden.

Twee vragen:
- Wat is het merk van de installatie dat standaard door Lada France wordt geplaatst?
- Wie kent er een LPG technieker in de driehoek Leuven-Brussel-Antwerpen die mij verder zou kunnen helpen?

Groeten,
Niels R.
NielsR
 
Berichten: 19
Geregistreerd: 20 jan 2010, 21:45

Re: Merk LPG installatie

Berichtdoor ladanivabelgium » 15 feb 2012, 08:56

Niels, waarschijnlijk zit je met een flippende LPG-afsluiter. Er zit er eentje op de LPG-tank en eentje onder de motorkap, meestal vlak bij de verdamper. Dit kan je heel makkelijk zelf vervangen. Hij zit meestal met een moertje M6 vast. Haal het moertje weg en je kan hem zo wegnemen. ER komt geen gas vrij als je dit doet.

Hij ziet er zo uit:

Afbeelding

De koperen aansluiting die je ziet komt niet mee los. Het moertje 6 mm is niet zichtbaar op de foto, het zit aan de andere kant.
Draco dormiens nunquam titillandus
Avatar gebruiker
ladanivabelgium
Site Admin
 
Berichten: 7370
Geregistreerd: 19 aug 2003, 06:45
Woonplaats: Kessel, Belgi├ź
Mijn Niva('s): Niva 1.9TD
Niva Cabrio restoproject
Niva 1.6 '78 restoproject
Lada 2101

Re: Merk LPG installatie

Berichtdoor NielsR » 15 feb 2012, 09:20

ladanivabelgium schreef:Niels, waarschijnlijk zit je met een flippende LPG-afsluiter. Er zit er eentje op de LPG-tank en eentje onder de motorkap, meestal vlak bij de verdamper. Dit kan je heel makkelijk zelf vervangen. Hij zit meestal met een moertje M6 vast. Haal het moertje weg en je kan hem zo wegnemen. ER komt geen gas vrij als je dit doet.

Hij ziet er zo uit:

Afbeelding

De koperen aansluiting die je ziet komt niet mee los. Het moertje 6 mm is niet zichtbaar op de foto, het zit aan de andere kant.

Bedankt voor het snelle antwoord!

Ik heb aan de hand van jouw antwoord eens verder gezocht op het Internet en kwam deze forum thread tegen: http://www.autoweek.nl/forum/read.php?7,4595023
Hier wordt redelijk duidelijk over deze afsluiters gebabbeld en het geeft mij wel de moed om deze zelf eens te vervangen.

De vraag is: waar kan ik deze bestellen? De site vanwaar jij de afbeelding haalt heeft 2 types (8W en 11W) en biedt niet de mogelijkheid om rechtstreeks te bestellen.

Groeten,
Niels R.
NielsR
 
Berichten: 19
Geregistreerd: 20 jan 2010, 21:45


Keer terug naar Brandstof

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten

cron